Supply Chain & Logistiek

Wat zijn de uitdagingen

Veel bedrijven binnen Supply Chain & Logistiek genereren tegenwoordig veel data, en slaan deze op. Daarnaast zullen de opmars van IoT en automatisering voor nog meer diversiteit zorgen en de groei van data versnellen. Het verwerken en opslaan van data is één ding, het gebruiken om er waarde uit te halen is een tweede. Binnen een markt waar al veel competitiviteit heerst, zorgen verstorende technologieën, krimpende marges, een tekort aan kundige arbeidskrachten en veranderingen in klantwensen voor een nog grotere druk.

Download ons whitepaper 'Warehouse Optimization'
Lees meer over onze oplossingen

Lees meer over onze oplossingen

Onze wiskundige achtergrond en ervaring met Artificial Intelligence (A.I.) geeft ons het gereedschap om complexe processen te controleren en om operationele efficiëntie te bevorderen. Het combineren van het beste van twee werelden geeft ons de mogelijkheid om de meest geschikte en op maat gemaakte oplossing te ontwikkelen voor onze klanten, in iedere situatie.
Interesse in een gesprek?

Contacteer ons

Forecasting

Bij het maken van beslissingen, is onzekerheid een moeilijke factor, vooral binnen de complexiteit van een supply chain of operatie van een groot magazijn. Het verminderen van een deel van deze onzekerheid door gebruik te maken van de meest geavanceerde voorspellingstechnieken, kan een aanzienlijke impact hebben op prestatie. Een fluctuerende vraag veroorzaakt bijvoorbeeld grote schommelingen in de werklast, wat de productiviteit vermindert. Het nauwkeurig voorspellen van de vraag van de klant geeft het magazijn de mogelijkheid om bestellingen te verwerken, zelfs voordat deze zijn besteld.


Process mining

Met slechts een minimaal aantal datapunten kunnen we zeer nuttige inzichten krijgen in verschillende logistieke en organisatorische processen, bijvoorbeeld in picking- en factuur processen. Door activiteiten, tijdstempels en case-id’s te combineren, kunnen we dynamische visuele inzichten creëren in de uitvoering van een proces en ‘quick wins’ of risico’s identificeren.


Order batching en order release

Een groot deel van de operationele kosten voor de meeste magazijnen wordt veroorzaakt door het pickproces. De meeste magazijn-beheer systemen (WMS) op de markt bevatten een standaardstrategie voor orderbatching. Pipple heeft grote besparingen op pickkosten gerealiseerd door het ontwikkelen en implementeren van op maat gemaakte softwareoplossingen die perfect bij de operatie passen. We hebben real-time Artificial Intelligence (A.I.) planners die operationeel runnen in verschillende magazijnen.


Het identificeren en controleren van procesdynamiek door simulatie

Optimalisatie, algoritmen en geoptimaliseerde besluitvorming dragen het meest bij aan de algehele prestatie wanneer ze toegepast worden op de bottleneck van een proces. Maar het is niet altijd duidelijk welk deel van het proces dit is, en het kan zelfs in de loop van de tijd veranderen. Door optimalisatiemodellen te combineren met simulatietechnieken, kunnen we de besluitvorming van onze algoritmen finetunen nog voor ze worden geïmplementeerd.


Andere oplossingen die we aanbieden binnen supply chain:

  • Fleet- en routeoptimalisatie
  • Voorraadbeheer en optimalisatie
  • Productopslaglocatie (ABC)
  • (Multi)resourceplanning en in-planning

Wij werken ook met

Wil jij dit ook?

Spreek onze Supply Chain & Logistiek specialist via +31 (0)40 3033 252