Data science & innovatie

Wat zijn de uitdagingen

De afgelopen jaren hebben bedrijven data van hun klanten, processen en werknemers verzameld in verschillende systemen (bijvoorbeeld CRM, HRM, WMS, etcetera). Deze data heeft een variëteit aan formats, gestructureerd en ongestructureerd, ongeschikt voor traditionele analyse-tools zoals Excel. Dit zorgt voor een enorme, onbenutte potentie op het gebied van innovatie. Oude businessmodellen worden uitgedaagd in dit nieuwe datatijdperk. We zien dat meer klanten bereid zijn om datagedreven te worden, maar niet weten wat ze moeten doen en waar ze moeten beginnen. Ook weten ze niet wat de impact is op hun organisaties en werknemers.


Lees meer over onze oplossingen

Lees meer over onze oplossingen


Interesse in een gesprek?

Contacteer ons

Wat hebben we te bieden?

 1. Het ontwikkelen van een data strategie.
  Een goede data strategie moet de volgende hoofdvragen beantwoorden:

  • Wat moet ik weten/ welk businessprobleem moet ik oplossen?
  • Welke data heb ik nodig om mijn vragen te beantwoorden?
  • Hoe analyseer ik deze data?
  • Hoe rapporteer en presenteer ik mijn bevindingen?
  • Welke software en hardware heb ik nodig?

  De antwoorden op deze vragen zullen de businessstrategie helpen om datagedreven te worden.

 2. Ontwikkeling van roadmaps ‘hoe word je datagedreven’

  Wat is het plan van aanpak? Wanneer je een data strategie hebt, is dit de cruciale vraag. Met 150+ data science use cases in de laatste vier jaar heeft Pipple zowel succes als mislukking meegemaakt binnen verschillende toonaangevende organisaties. We gebruiken deze ervaringen om de juiste, op maat gemaakte roadmap voor jouw bedrijf te ontwikkelen.
 3. Het ontwikkelen van use cases
  Data science zou geen technologie moeten zijn die alleen op zoek is naar een oplossing, zoals het soms is in de academische wereld. Het begrijpen van het bedrijf en dit samen vertalen naar de juiste vragen, is essentieel. Dit vereist zakelijke kennis, creativiteit en een goede samenwerking met de experts van onze klant. Hier bereiken we de sweet spot van Pipple. Samen ontwikkelen we de juiste use cases en nemen we de volledige verantwoordelijkheid bij levering.Wij werken ook met

Wil jij dit ook?

Spreek onze Data science & innovatie specialist via +31 (0)40 3033 252